Prof. Dr. Osman GÖKTAŞ ile "Mobilya ve Göz İzleme Cihazı" | Geleceği Gören Projeler

Fakültemiz Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman GÖKTAŞ, yürütücülüğünü üstlendiği "TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında desteklenen "Göz İzleme Teknolojisi ile Mobilyalar Üzerinde Oluşan İlgi Odaklarının Görüntülenmesi ve Yeni Ürün Tasarımındaki Etkinliğinin Belirlenmesi" başlıklı projesini proje ekibi ile tanıttı.

Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında yürütülecek proje kapsamında Lineadecor firmasının Gebze'de yer alan mobilya mağazasında gezinen müşterilerin göz izleme cihazı aracılığıyla odaklandıkları ürünler ve ürün üzerindeki bölümler tespit edilecek. 120 katılımcı ile yürütülecek çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak verilerin mobilya sektöründeki üreticiler ile paylaşılması ve bu yolla müşteri memnuniyetinin arttırılması amaçlanıyor.

Son Güncelleme Tarihi : 26.10.2021 18:44 Okunma Sayısı : 1432